Inschrijving

RCOZ

Wil jij ook een onderdeel zijn van het bevorderen van het niveau van compliance in de gezondheidszorg en bijdragen aan verantwoorde, goede en veilige zorg, dan is inschrijving in het RCOZ-register een aanrader.

 

Diploma en Registratie

Wanneer je de Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg met succes hebt afgerond door middel van een goedgekeurd compliance plan en minimaal 70% van de opleiding bij hebt gewoond, wordt aan jou een diploma uitgereikt.

Met dit diploma, kun je vervolgens een registratie aanvragen in het RCOZ-register, door middel van een registratieaanvraag, en een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Na het succesvol doorlopen van de aanvraagprocedure, zal de registratiecommissie je inschrijven in het RCOZ-register en je registratie vermelden in het overzicht op deze site. Hierna mag je de merkenrechtelijke beschermde aanduiding “RCOZ” achter je naam plaatsen zolang je ingeschreven blijft in het RCOZ-register.

 

RCOZ registratie biedt de volgende voordelen:

  1. Recht op de aanduiding “RCOZ” achter je naam;
  2. Vermelding van je inschrijving in het RCOZ-register op deze website;
  3. Ondersteuning bij het vinden van nuttige nascholingsopleidingen voor aan compliance gerelateerde onderwerpen;
  4. Deelname aan onze community als erkend platform om up-to-date te blijven en het delen van kennis en ervaring met vakgenoten en deskundigen.

Registratie behouden

PE-punten worden toegekend via de (nascholings) opleidingen zoals vermeld in het menu “Opleidingen” van deze website dan wel in overleg met ons. PE-punten kunnen ook worden behaald met het bijwonen van webinars, masterclasses of seminars over compliance en/of onderwerpen genoemd onder educatie rubrieken onder nascholing op deze site. Of door over compliance gerelateerde onderwerpen te publiceren of doceren. Neem hiervoor voorafgaand wel eerst contact met ons op of en in welke mate dit voor PE-punten kan classificeren.           

De registratie procedure en de voortgang van je RCOZ registratie is volledig reglementair vastgelegd. Zie hier de reglementen die voor RCOZ gelden: