Opleidingen

Stichting CIDZ

Stichting CIDZ heeft als doel het kennisniveau van compliance in de zorg te vergroten en de kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen.

06 229 38 313

Participanten

 • Onderwijsinstelling Meer Kennis 
  (CRKBO geregistreerd)
 • Boerhaave Nascholing van het LUMC 
 • ZO.Advocaten 

Stichting

 • De registeropleiding wordt per editie geaccrediteerd door de Stichting Compliance in de Zorg en zorgprofessionals kunnen 30 ABAN punten met deze opleiding behalen.

  Het opleidingsniveau is HBO en WO.

  De locatie van de opleiding is in het centrum van Utrecht in het Congresgebouw De Vereniging.

Stichting CIDZ heeft als doel het kennisniveau van compliance in de zorg te vergroten en de kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen. Dit doet zij o.a. door het beoordelen en accrediteren van  de ‘Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg’, die Meer Kennis in samenwerking met Boerhaave Nascholing van het LUMC en ZO. Advocaten organiseert.

Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg

Voor de opname in het RCOZ-register is onder meer vereist dat een diploma van de genoemde ‘Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg’ wordt overlegd. Deze opleiding geeft een gedegen inzicht in hoe een compliance programma voor een zorgorganisatie eruit kan zien en er worden diverse onderwerpen uitgediept, die van belang zijn om ‘verantwoord handelen’ mogelijk te maken. De docenten bij deze opleiding zijn gerenommeerde experts uit de praktijk en de academische wereld, waaronder advocaten van het zorgteam van ZO. Advocaten en van Nysingh Advocaten & Notarissen alsmede hoogleraren van het LUMC.  

De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door:

 • Onderwijsinstelling Meer Kennis 
  (CRKBO geregistreerd)
 • Boerhaave Nascholing van het LUMC 
 • ZO.Advocaten 
Meer Kennis

Onderwijsinstelling Meer Kennis

LUMC Boerhave

Boerhave nascholing van het LUMC

ZO.advocaten

ZO.Advocaten

De primaire doelgroep voor deze opleidingen zijn (toekomstige) compliance officers maar is bijzonder leerzaam voor andere functionarissen zoals toezichthouders, bestuurders, juristen, bestuurssecretarissen, artsen en zorgprofessionals voor wie compliance binnen hun aandachtsgebied of verantwoordelijkheid valt. Deelnemers waarderen de opleiding als zeer nuttig door het hoge niveau van behandelde onderwerpen. De mogelijkheid om als compliance officer ingeschreven te worden in het RCOZ-register is optioneel.

De registeropleiding wordt per editie geaccrediteerd door de Stichting Compliance in de Zorg en zorgprofessionals kunnen 30 ABAN punten met deze opleiding behalen.

Het opleidingsniveau is HBO en WO.

De locatie van de opleiding is in het centrum van Utrecht in het Congresgebouw De Vereniging.

De data voor de eerstvolgende (7e) editie van de opleiding zijn:

 • Vrijdag 8 maart 2024    – Governance & Compliance (plan & functie)
 • Vrijdag 15 maart 2024  – Financiering & Compliance programma
 • Vrijdag 5 april 2024       – Privacy, Kwaliteit & Veiligheid
 • Vrijdag 19 april 2024     – Marktwerking en Digitalisering
 • Vrijdag 24 mei 2024       – Arbeidsrecht, Reputatie- & Risicomanagement

Bekijk in de video de ervaringen van deelnemers.

Verdere informatie over de registeropleiding is mogelijk door een email te sturen aan voorzitter@rcoz.nl

 

Inschrijving Registeropleiding voor 2024 klik op de link naar LUMC Boerhaave Nascholing (onze partner die de factuur stuurt excl. BTW):  https://www.boerhaavenascholing.nl/medische-nascholing/2024/registeropleiding-compliance-officer-in-de-zorg-2024 

 

Na afronding van de opleiding kan met het behaalde diploma (na voldoende aanwezigheid én goedkeuring  van een door jou geschreven compliance plan) de merkenrechtelijk beschermde aanduiding “RCOZ” achter je naam geplaatst worden indien je tevens ingeschreven bent en blijft in het RCOZ-register.

Om geregistreerd te blijven dien je minimaal 6 PE-punten per jaar te behalen.

Community

Wij werken met deskundige kennispartners samen om Compliance in zorginstellingen te verbeteren.

Het is de bedoeling dat CIDZ gaat fungeren als een platform voor geregistreerde compliance professionals. Een dynamisch vakgebied als compliance in de zorg vraagt om kennisdeling met vakgenoten.

CIDZ wil de mogelijkheid faciliteren om onderling ervaringen uit te wisselen op ontwikkelingen en uitdagingen waar de zorg voor staat. Zoals bijvoorbeeld de vereiste samenwerkingen langs de lijnen van het nieuwe Integraal Zorgakkoord (IZA) en de daaruit voortvloeiende compliance issues. Of de ontwikkelingen op het vlak van ESG en de Green Deal Duurzame Zorg.

Voorts zullen wij Meer Kennis vragen (intervisie) lunchbijeenkomsten met sprekers over compliance gerelateerde onderwerpen en recente ontwikkelingen te organiseren.

Reacties van deelnemers

 • Arts np, MSc. “De registeropleiding compliance officer in de zorg gaf mij als deelnemer op integrale wijze inzicht. Het gaat daarbij om de hele range van compliance thema’s van de zorg: van mededinging en privacy, correct declareren en fiscaliteit tot aan kwaliteit en veiligheid”
 • Bestuurssecretaris/beleidsmedewerker): “Nooit eerder over compliance officer in de zorg gehoord, totdat ik er bij toeval over las, de opleiding besloot te gaan volgen en nu met volle tevredenheid terugkijk op een geslaagde opleiding die mijn kennis over compliance, in mijn geval in de gehandicaptenzorg, absoluut heeft verrijkt!’’
 • Mede-oprichtster zorginitiatieven: “De opleiding biedt een zeer waardevol en compleet overzicht van de verschillende aspecten van compliance, waaronder de onderliggende wet- en regelgeving gelinkt aan governance en kwaliteit en veiligheid’
   • Lid van de raad van toezicht bij een medische kliniek: ‘Nuttig, leerzaam, bron van kennis’.
  • Adviseur Compliance & Projectmanagement: ‘erg leerzaam en sprekers van divers en hoog niveau’
  • ‘Zéér deskundige sprekers over verschillende facetten van compliance, waardoor je een goed overzicht krijgt en er in je eigen organisatie mee aan de slag kunt.’
    • ‘Opleiding die het gehele vakgebied van CO belicht met veel bevlogen sprekers en heldere achtergrond informatie’
   • ‘De opleiding geeft je overzicht wat tot compliance in de zorg behoort en wat je als organisatie mogelijk nog te doen hebt. (En dat met goede sprekers en materiaal).
    • ‘Levert concrete handvatten om te komen tot een compliance plan!
      • ’‘Goede, deskundige sprekers die de diverse kanten van compliance belichten’
    • “Ik zal geen compliance plan gaan schrijven, maar de opleiding heeft mij als bestuurder veel inzicht gegeven. Vanuit die rol ga ik een aantal veranderingen doorvoeren n.a.v. de opgedane inzichten (waarvan e.e.a. al in gang is gezet).  Tevens zal ik volgend jaar een van mijn medewerkers laten deelnemen aan deze cursus met wel de opdracht om o.a. een compliance plan te gaan schrijven.”

    Reactie

    deelnemer

    • “Ik zal geen compliance plan gaan schrijven, maar de opleiding heeft mij als bestuurder veel inzicht gegeven. Vanuit die rol ga ik een aantal veranderingen doorvoeren n.a.v. de opgedane inzichten (waarvan e.e.a. al in gang is gezet).  Tevens zal ik volgend jaar een van mijn medewerkers laten deelnemen aan deze cursus met wel de opdracht om o.a. een compliance plan te gaan schrijven.”